Nicolas Morel Osteopaat D.O.

Openingsuren : Maandag tot vrijdag op afspraak
 - Maak een afspraak bij de osteopaat

Team

Nicolas Morel

Osteopaat D.O.

Na zijn opleiding kinesitherapie begon Nicolas Morel aan de opleiding osteopathie aan het Flanders International College of Osteopathie (FICO). In 2011 behaalde hij er zijn D.O.-titel.

Nicolas is geboeid door het beroep waar vooral de holistische aanpak in de osteopathie hem fascineert. Dit laat hem toe om de houding, de mobiliteit, het comfort in het dagelijks leven van zijn patiënten te verbeteren en letsels te voorkomen.

Door verschillende bijscholingen, cursussen en seminaries in het binnen- en buitenland bouwt hij zijn eigen praktijk uit met nieuwe inzichten en de meest recente osteopatische behandeltechnieken.

Als trotse vader van 3 kinderen heeft Nicolas zich verder verdiept in het behandelen van pasgeborenen tot kinderen, om zo ook zijn eigen kinderen in hun evolutie beter te kunnen opvolgen.

In 2010 volgde hij de opleiding kinderosteopathie waardoor Nicolas zich gespecialiseerd heeft in de osteopatische behandeling van baby’s, kinderen en zwangere vrouwen. Sindsdien blijft hij zich verder verdiepen in het behandelen van baby’s en kinderen via het 3-jaarlijkse ‘Hands-on Traditional Osteopathy’ in het Swiss Osteopathic Children Klinik (SOCK).

Door in contact te zijn met verschillende sporters, heeft Nicolas in 2004 de opleiding sportkinesitherapie gevolgd. Daar is hij vooral in contact gekomen met voetbal, grashockey en tennis. Als verdere evolutie in dit domein volgde hij in 2012 de opleiding sportosteopathie.

Zowel bij het behandelen van kinderen, volwassenen en sporters telt het herstellen van het lichaamsevenwicht. Elk lichaam bezit een zelfcorrectie mechanisme. Om dit systeem te kunnen aanspreken, is Nicolas op zoek gegaan naar andere therapievormen. Deze heeft hij gevonden in de ESB en NST behandeltechnieken.

Charlotte Mortier

Kinesitherapeute

Charlotte werd op 11 augustus 1993 geboren. Haar hobby’s zijn sporten, koken en winkelen. Gedurende gans haar jeugd woonde zij in Bellem (Oost-vlaanderen). Momenteel woont zij samen met haar vriend in hartje Gent.

Ze behaalde in juni 2016 haar diploma ‘Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie’ (afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen) aan de Universiteit van Gent.
Momenteel volgt zij nog een extra opleiding ‘Manuele Lymfedrainage ad modum Vodder’ in Antwerpen.
Haar verdere interesses zijn perinatale kinesitherapie, manuele therapie en (individuele) sportbegeleiding.

Ellen Maes

Kinesitherapeute

Ellen behaalde in juni 2017 haar diploma ‘Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie’ (Musculoskeletale) aan de Universiteit van Gent. De opleidingen die voor haar nog op het programma staan zijn Manuele therapie aan de UGent, Myofasciale met dry needling bij Trigger vzw en Redcord.
Verder is ze ook geïnteresseerd in voeding bij sporters en sportbegeleiding.
In het dagelijks leven is Ellen voornamelijk bezig met sportieve activiteiten. Ieder weekend begeleidt ze een dameswielerclub in Anzegem en de rest van de week speelt ze hockey bij Constantia in Waregem.