Nicolas Morel Osteopaat D.O.

Openingsuren : Op afspraak
 - Maak een afspraak: Osteopathie - Kinesitherapie

Osteopathie bij baby’s en kinderen

Nicolas heeft na de basisopleiding Osteopathie de 2-jarige postgraduaat opleiding ‘Osteopathie bij kinderen’ in 2011 in Nederland afgerond bij Panta Rhei. Sindsdien heeft hij meerdere opleidingen gevolgd voor het behandelen van kinderen. Sinds 2013 volgt hij het 3- jaarlijkse Swiss Osteopathic Child Klinik –programma in Crans-Montana.

Een kind is geen kleine volwassene en vraagt voor een andere aanpak, andere onderzoeks- en behandelmethoden en vooral ook veel feeling en flexibiliteit.

De gouden regel binnen de geneeskunde is dat het kind geen kleine volwassene is. Dit geldt natuurlijk ook in de osteopathie!

Het behandelen van kinderen is in vele aspecten anders dan bij volwassenen. Kinderen groeien, hun spraak en motoriek ontwikkelt zich en hun karakter vormt zich meer en meer. Het kind zit in een continue leerproces, met vallen en opstaan. Dit zorgt ervoor dat elk kind een unieke benadering vergt.

Als er in hun ontwikkeling een bepaalde problematiek of trauma optreedt, dan heeft dit een invloed op de verdere motorische, intellectuele en psychologische ontwikkeling van het kind.

Osteopathie is een zachte en efficiëntie geneeswijze die uitermate geschikt is voor kinderen. Door de zachte technieken zijn bijwerkingen zeldzaam en wordt behandeling door het kind als aangenaam ervaren. Het kind voelt het respect voor zijn lichaam en herkent in de benadering van de osteopaat de weg naar herstel.

Een kinderosteopaat neemt de plaats van de kinderarts of huisarts niet in. Osteopathie blijft een aanvullende manuele behandelmethode.

Verloop van een behandeling

Na de kennismaking wordt de baby op de behandeltafel of op de schoot van de mama/papa onderzocht via zachte handgrepen. De behandeling evenals het onderzoek gebeurt op een zachte manier. Een kinderosteopaat zal nooit een baby kraken.

Een baby staat het dichtst bij de optimale gezondheid, waardoor het zelfhelend vermogen van een baby zeer sterk is. Door een behandeling wordt de oorzaak van de klacht opgelost en doet het zelfhelende vermogen van het lichaam de rest.

Indien nodig worden er ook andere aspecten besproken zoals de voeding, welke houdingen aan te nemen, welke oefeningen te doen, … .

Afhankelijk van de ene baby op de andere  kan het resultaat van de behandeling wisselen. Tijdens de eerste 24-48u kan de ene baby veel slapen en blij zijn en de andere wat huilerig zijn.

Terug naar overzicht