Nicolas Morel Osteopaat D.O.

Openingsuren : Op afspraak
 - Maak een afspraak: Osteopathie - Kinesitherapie

Osteopathie en sport

Nicolas heeft na de basisopleiding Osteopathie de 2-jarige postgraduaat opleiding ‘Osteopathie bij sporters’ in 2013 in Nederland afgerond bij Panta Rhei. Sindsdien heeft hij meerdere opleidingen gevolgd voor het behandelen van sporters.

(Top-) Sport is een belasting voor ons lichaam en vraagt daarom voor een specifieke begeleiding en vooral preventie naargelang  de beoefende sport.

Doordat sporters vaak extreme en/of repetitieve bewegingen maken op verschillende ondergronden kunnen vaak overbelasting en recidiverende problemen (tendinitis, spierverrekking,…) ontstaan.

Osteopathie kan naast een preventieve rol ook helpen bij het opsporen en herstellen van letsels, het terug in balans brengen van het musculo-skeletaal systeem , de voeding en het ondersteunen van het psychologisch aspect binnen de sport.

Huidige kennis in de behandeling van sporters zoeken de oorzaak van de klachten in een verminderde balans in het musculo-skeletaal systeem en het kaakgewricht.

Osteopathie in de sport is maar een deel van de multidisciplinaire aanpak van een sporter, zodat soms verwijzing nodig is naar andere disciplines zoals oogarts, tandarts, voedingsdeskundige, podoloog, … . Een osteopaat neemt de plaats niet in van een (sport-) arts.

Terug naar overzicht